آداب افطاری و انواع غذاهای سفره افطار در فین
در فین نیز مانند سایر مناطق استان هرمزگان در ماه رمضان مردم با آیین خاصی مراسم افطاری و روزه داری را اجرا می کنند.
البته بسیاری از این آیین ها و مراسم در کل استان معمول می باشد و شاید تنها خاص این منطقه نباشد.
در این ماه پر خیر و برکت سفره های افطاری به کمک خیرین و مردم در مساجد سطح شهر برقرار است و مردم بعد از اقامه نماز مغرب و عشا روزه خود را در کنار دیگر نمازگزاران و مومنین باز می کنند که این موضوع خود خیر و برکت بسیاری دارد . در فین سحری کمتر داده می شود جز در شبهای قدر که تقریبا تمامی مساجد سطح شهر بعد از مراسم احیا غذا تهیه می کنند و از احیا کنندگان این شبها پذیرایی می شود.
سفره های افطاری تقریبا هر شب در مساجد و گاهی در خانه های بسیاری از مومنین پهن است و هر کس به اندازه وسع خود سعی می کند فیضی از این ماه ببرد.
از جمله سنت های مرسوم که از گذشته تا حال در این منطقه مرسوم بوده است افطاری دادن گروهی بوده است که در ان معمولا همسایه ها یا افراد فامیل به صورت دسته جمعی بعد از اینکه تصمیم گیری کردند که چه غذا یا دسری را باید آماده کنند به تهیه آن می پردازند بدین گونه که یا هزینه آن را جمع آوری کرده و یک نفر را مسئول خرید می کنند و با هم به پخت و تهیه آن می پردازند یا اینکه هر کسی قسمتی از مواد آن غذا را تقبل کرده و آماده می کند و با هم می پزند و لازم به ذکر است که خانم های کدبانوی این منطقه بیشترین سهم را در این رسم و رسومات دارند .