خوراکهای محلی بخش فین ( سوراغ)
سوراخ یا سوراغ: سوراغ یکی دیگر از غذاهای محلی مردم بخش فین و استان هرمزگان می باشد که البته باید آن را نوعی دسر نامید چونکه برای طعم دادن به غذا از آن استفاده می شود و هم اینکه همراه غذای اصلی میل می شود . موقع مصرف این دسر خوشمزه بیشتر در فصول گرم سال می باشد .
طرز تهیه سوراغ : بانوان فینی برای تهیه سوراغ ابتدا ماهی مومَغ (حشینه ) و آب نمک و گِل سرخی به نام گِلَک و پوست نارنج ( برای اینکه خوشبو شود ) را در حلب با هم مخلوط می کنند و در حدود تقریبا 1 ماه یا بیشتر آن را در ظرف مخصوصی به نام دوسِنگ که از جنس سفال است می ریزند و در پشت بام خانه یا در مقابل نور آفتاب قرار می دهند تا به اصطلاح خوب جا بیافتد . بعد از آماده شدن آن ، آب سوراغ را برداشته و روی نان های محلی که خود آنها را می پزند می مالند و به اصطلاح نان سوراغ روغنی می خورند که بسیار خوشمزه و خوش طعم است .