سخنان دکتر مهدی ملاحی در کارگاه آموزش اساتید دانشگاه پیام نور فین
دکتر مهدی ملاحی استاد علوم سیاسی دانشگاه پیام نور در کارگاه آموزش اساتید و مدیران ستادی استان در دانشگاه پیام نور واحد فین گفت:
غفلت برخی از اندیشمندان اسلامی و شخصیت های مذهبی از نقشه های قدرتهای بین المللی در تعمیق شکافهای فرقه ای و مذهبی هر چند ریشه ای دیرینه در جهان اسلام دارد موجب تشدید اختلافات دیرینه خواهد شد.
مهمترین دلیلی که آمریکا برای برقراری و ایجاد دموکراسی در خاورمیانه محتاط بوده است را می توان، ترس واشنگتن از روی کار آمدن اسلام گرایان دانست. وظیفه اساتید دانشگاه ، علما و اندیشمندان جهان اسلام در شرایط کنونی تبیین و اشاعه اهداف و آرمانهای مردم سالاری دینی می باشد
به گزارش سایت خبری فین هرمزگان : دکتر مهدی ملاحی استاد علوم سیاسی دانشگاه پیام نور در کارگاه آموزش اساتید و مدیران ستادی استان در دانشگاه پیام نور واحد فین گفت :قدرتهای بین المللی از طریق علم ستیزه شناسی (polemology) نقاط بحران خیز جهان را مشخص و شناسایی می کنند. موسسات تحقیقاتی، متخصصین سیاسی و روابط بین الملل، مورخان، روان شناسان اجتماعی، جامعه شناسان، مردم شناسان، فلاسفه، اقتصاددانان، جغرافیادانان و متخصصان مطالعات فرهنگی به شناسایی علل و عوامل اختلافات می پردازند و سپس سیاستمداران قدرتهای بین المللی برای حفظ برتری خود و تحمیل سیاستهای منفعت طلبانه و قدرت طلبانه خود با سو استفاده از این اطلاعات، به انحای مختلف سعی در برهم زدن تعادل و روابط بین این نقاط آشوب خیز و بحرانی می نمایند. و به انواع و اقسام شگردهای سیاسی، فرهنگی، اقتصادی از یک سو و افزایش نقش رسانه های جمعی و شبکه های ماهواره ای تفرقه انگیز از سوی دیگر به جنگ افروزی می پردازند تا تسلیحات نظامی خود را به فروش برسانند. سپس در مجامع بین المللی در نشستهای سیاسی به طرفین جنگ پیشنهاد آتش بس و توصیه به صبر و خویشتن داری نموده، اشک تمساح برای مردم دو طرف جنگ می ریزند و آرزوی صلح برای آنان می کنند!
غفلت برخی از اندیشمندان اسلامی و شخصیت های مذهبی از نقشه های قدرتهای بین المللی در تعمیق شکافهای فرقه ای و مذهبی هر چند ریشه ای دیرینه در جهان اسلام دارد موجب تشدید اختلافات دیرینه خواهد شد. ما به عنوان افسران جنگ نرم با تحلیل مسائل و جریان های روز دنیا با عبور از جریانهای افراطی گام های موثری در راه خاموش کردن آتش فتنه های مذهبی برداریم. آنچه امروز خطرناک است نه وجود مذاهب و فرق مختلف که افراطی گری درون برخی از این فرق است. باید با افراطی گری در جهان اسلام مقابله کرد و با گسترش مردم سالاری دینی مانع سواستفاده قدرت های بین المللی شده زیرا با تحریک اختلافات مذهبی و قومی زمینه ای برای شعله ور کردن درگیری ها و کشتارها در کشورهای اسلامی خواهد شد. پرهیز از تکفیر مسلمانان و اتهام شرک و بدعت زدن به آنان، بردباری دینی و برخورد محترمانه با اختلافات فکری، نه تنها راه بر تفرقه میان مسلمانان می بندد، بلکه مانع بروز و رشد رویکردهای افراطی و خشونت گرا می شود.
ایالات متحده آمریکا برای تسلط و حضور دائمی خود در منطقه خاورمیانه، همواره برنامه ریزیهای گسترده ای انجام داده است، لذا طرح خاورمیانه بزرگ نیز از جمله برنامه هایی است که میتوان آن را در قالب یک استراتژی کلان و مدرن برای سلطه همه جانبه ایالات متحده بر منطقه خاورمیانه ارزیابی کرد. آنچه اهمیت این طرح را دو چندان می سازد تاکید بسیار طراحان آن بر لزوم تمرکز بر مسائلی است که به شکل ریشه ای در این منطقه وجود دارند. تمرکز بر موضوعاتی همچون ملل و مردم خاورمیانه، مذهب و نژاد آنان، فرهنگ های بومی ملی و نیز ساختار سنتی دولت های آنان، و این امر نشان از این دارد که این بار ایالات متحده با نگاهی عمیق تر در صدد همسو نمودن هر گونه تحول منطقه ای با منافع ملی خویش است. مهمترین دلیلی که آمریکا برای برقراری و ایجاد دموکراسی در خاورمیانه محتاط بوده است را می توان، ترس واشنگتن از روی کار آمدن اسلام گرایان دانست. وظیفه اساتید دانشگاه ، علما و اندیشمندان جهان اسلام در شرایط کنونی تبیین و اشاعه اهداف و آرمانهای مردم سالاری دینی می باشد. چنانچه بیداری مسلمانان، به نهادینه شدن نظام مردم سالاری دینی منجر شود، و احترام به حقوق شهروندی و تشکیل ساختار سیاسی بر اساس رای شهروندان به اجرا در آید، می توان به کاهش اختلافهای مذهبی و درگیری های فرقه ای امیدوار بود.