سواد آموزی باعث پیشرفت جامعه
معاون سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش استان هرمزگان:
معاون سواد آموزی اداره کل در جمع آموزش دهندگان و مدیران مدارس منطقه فین گفت: مقوله سوادآموزی و با سواد کردن اولیا بی سواد از مؤلفههای پیشرفت یک جامعه دینی می باشد
به گزارش وب سایت خبری گردشگری فین هرمزگان به نقل از روابط عمومی اداره اموزش و پرورش فین موسی جم در جمع آموزش دهندگان حوزه سواد آموزی و مدیران مدارس منطقه فین در خصوص سواد آموزی گفت: مقوله سوادآموزی و با سواد کردن اولیا بی سواد از مؤلفههای پیشرفت یک جامعه دینی است.
معاون سواد آموزی اداره کل ضمن گرامیداشت سالروز تأسیس نهضت سواد آموزی گفت: بنیان گذار انقلاب اسلامی پیشرفت را در باسواد سازی همه مردم می دانست چون کشورهای استعمار گر با رونق بی سوادی بر استعمار خود می افزایند. انسان اگر سواد نداشته باشد نمی تواند به راحتی اظهار نظر کند ، بنابر این به سادگی می توان یک کشور را تسلیم کرد و سرمایه اش را چپاول کرد، به همین دلیل امام در هفتم دی ماه سال 1358 دستور تشکیل نهضت سواد آموزی را صادر کردند، وی اولین بنیاد را بنیاد نهضت سواد آموزی نهاد.
وی اظهار داشت: در سال 1355 در سرشماری نفوس مسکن میزان باسواد های استان هرمزگان از گروه سنی 6 سال به بالا را 32 درصد اعلام کرد، با وجود پایین بودن نرخ باسوادی در کشور معمار کبیر انقلاب دستور تاسیس نهضت سواد آموزی را صادر کرد و برای این امر زحمات زیادی کشیده شد تا درسرشماری نفوس مسکن سال 90 جمعیت 6 درصد به بالا 83 درصد شده است و این امر را خوشایند و قابل توجه دانست.
وی بی سواد را آسیب پذیر، آسیب رسان و آسیب دیده خواند و گفت: هنوز 90 درصد در کشور و 17 درصد در استان هرمزگان بی سواد هستند که با توجه به فرمان رهبر معظم انقلاب به تمام نهادها برای ریشه کنی بی سوادی در گروه سنی بین 10 تا 49 سال که جمعیت هدف هستند تا پایان برنامه توسعه پنجم صورت خواهد گرفت.
موسی جم بیان داشت: کشورهایی که در اقتصاد حرف اول را میزنند در سواد و علم از دیگر کشورها پیشه گرفته اند پیشرفت یک کشور رابطه مستقیم با علم و دانش آن کشور دارد و با توجه این که در عصر حاضر هر 16 روز علم و اطلاعات در دنیا بروز می شوند در کشور باید آموزش مادام العمر جزو لاینفک جامعه اسلامی باشه و همیشه باید در تلاش و کوشش باشیم تا یاد بگیریم حتی آن اشخاصی که در درجات بالای علم قرار دارند و اگر خود را با علم و اطلاعات به روز نکنیم محکوم به فنا و نابودی هستیم.
معاون سواد آموزی اداره کل خطاب به آموزش دهندگان بیان داشت: کار با بزرگسال بسیار سخت است مانند دانش آموزان لازم التعلیم نیست ، یک فرهنگ و ادبیات خاص دارد، زبان بزرگسالان را فرا بگیرید تا بتوانید با آنها بهتر رابطه برقرار کنید.
وی در پایان سخنان خود از دست اندرکاران و کارکنان اداره آموزش و پرورش فین بابت اینکه چراغ سواد آموزی رو در این منطقه روشن کرده اند تشکر و قدر دانی نمود و کمک دستان سواد آموزی چون یک دست صدا ندارد از همه تشکر کرد.
در ادامه رئیس اداره آموزش و پرورش ضمن عرض خیر مقدم به معاون سواد آموزی و تبریک بابت گرامیداشت سالروز تاسیس سواد آموزی و حاضرین در جلسه در خصوص ارزش و فرهنگی نگاه کردن به فعالیت و آرمان های سواد آموزی و خدمت در این حوزه را از فریضه های دینی و آیینی دانست که برگرفته از مکتب اسلامی و انقلابی و نهضت حضرت امام خمینی (ره) دانست. علی برجاس خدمت در این حوزه را از توفیقات و توجهات الهی عنوان نمود و در ادامه تاکید بر ریشه کنی و انسداد بی سوادی در منطقه شد و هدایت این افراد به کلاس های سواد آموزی و ارزشی نگاه کردن به این واحد را از موهبت های الهی دانست که با فرمان مدبرانه و حکیمانه امام تشکیل شده است، ضمنا از کلیه دست اندرکاران و فعالان و مشارکت کنندگان در این حوزه تقدیر و تشکر به عمل آورد.
علی اصغر زینلی بخوانی کارشناس نهضت سواد آموزی فعالیت های انجام شده این حوزه از قبیل تشکیل ستاد امتحانات و فعال نمودن ستاد پشتیبان و فعالیت های انجام شده این حوزه گزارشی به حاضرین ارائه نمود.
در پایان جلسه از کلیه مدیران مراکز آموزشی و 5 نفر از آموزش دهندگان که بیشترین جذب در حوزه بی سوادی داشتند تقدیر و به کلیه آموزش دهندگان حاضر لوح تقدیر به رسم یادبود اهدا گردید. گفتنی است به رسم یادبود از طرف آموزش و پرورش فین هدیه ای به رسم یادبود به پاس تلاش های بی وقفه ی سواد آموزی اهدا گردید